Belgische keuken met spicy toets

KOOKWORKSHOP BELGISCHE KEUKEN MET EEN SPICY TOETS

De Wereld Op Mijn Bord

Wie ben ik? Ik ben Gied Flemings, geboren in Lommel, 38 jaar, vader van 2 prachtige kinderen Sander & Eline.

Van opleiding ben ik industrieel ingenieur en ik werk als zelfstandig IT consultant voor multinationals.

 

Waar sta ik voor in het leven? Om mijn uitgesproken analytische geest in mijn professioneel leven in balans te brengen, leef ik mij gevoelsmatig en creatief uit in mijn passie voor het koken. Koken is eigenlijk een te beperkte omschrijving, de essentie voor mij is gezellig samen zijn met vrienden en mijn liefde voor hen te delen via eten en drinken.

 

Eigenlijk is die passie beetje bij beetje gegroeid. De oorsprong ligt misschien bij een vakantiejob op mijn 15e bij een traiteur waar ik de eerste kneepjes van het vak heb geleerd. De vele complimentjes en de erkenning die ik later kreeg, hebben mij gemotiveerd om telkens beter te willen doen en zo heeft mijn liefde voor koken zich verder ontwikkeld. En leer ik nog elke dag bij !

 

Ik hou vooral van goed en lekker eten, pure keuken met buitenlandse invloeden (Italiaans, Aziatisch, …). Ik heb het minder met allerlei zalfjes, mixjes en fantasietjes waarin je het product niet meer herkend.

Ik vind het knap hoe een bord op sterrenniveau gedresseerd kan worden, maar hierin wil ik me niet echt specialiseren.

 

 

Wat ga ik jullie bijbrengen?

 

Och, ik heb zelf een hekel aan recepten en kookboeken. Ze mogen dienst doen als bron van inspiratie, maar zeker niet als beperking. Volg je gevoel. Los van patisserie, komt er geen maatbeker of weegschaal aan te pas.

Koken is proeven.

 

De meesten onder ons kunnen perfect inschatten of iets zout genoeg is, peper of wat extra pikant nodig heeft. Heel vaak merk ik dat zuren vergeten worden en dat is meteen mijn gouden tip. Koken is een balans vinden, én het smaakinteressant maken en met simpele ingrediënten tot verrassende resultaten komen. Kwaliteitsproducten gebruiken is hierbij essentieel. Gebruik verse groenten en kruiden, zoek lekkere olijfolie, … dat doet wonderen!

 

Ik wil je dus geen bepaald gerechtje aanleren, wel de essentie van smaken en balansen, zodat je met deze basis eindeloos kan verder experimenteren in al je toekomstige gerechten

 

Wanneer: Te bespreken (groep van min 6 personen)

 

Prijs: €45, met wijnen €60

 

Reserveren

 

Copyright © All Rights Reserved